De ultieme zelfgemaakte Quarter Pounder van de bbq
Bij het weer van vandaag past past het maken van de ultieme Quarter Pounder van de bbg. We leggen hier uit wat je precies moet doen.Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 10 – 15 minuten
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 Quarter Pounders
- 4 broodjes (bijvoorbeeld maisbollen)
- 8 plakjes Cheddar smeltkaas
- Augurken, in plakjes
- ½ ui, fijngehakt
- Ketchup
- Mosterd
- Mayonaise
- Paar blaadjes sla
- 2 tomaten, in plakjes
Deze zelfgemaakte Quarter Pounder van de bbq is een knipoog naar de versie van de bekende fastfood keten. Maar dan nóg lekkerder. Want vooral die lekkere barbecuesmaak maakt ‘m nét even wat specialer.
We maken er dus een Quarter Pounder Deluxe van: met een licht rokerig smaakje van de barbecue, sla en tomaat. Zie die maar eens te weerstaan!
Zelfgemaakte Quarter Pounder van de barbecue.
- Leg de Quarter Pounders op de hete barbecue en laat ze in 8 tot 10 minuten garen. Keer ze af en toe om.
- Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkant met wat mayonaise. Leg ze op de snijkant kort op het barbecuerooster om ze te toasten. Let op: dit kan hard gaan, dus blijf erbij.
- Beleg de broodjes achtereenvolgens met een plak smeltkaas, het vlees, nog een plak smeltkaas, wat tomaat, een blaadje sla, wat plakjes augurk en wat fijngehakte uitjes.
- Maak de Quarter Pounders af met de mayonaise, mosterd en ketchup.
Scherp geprijsd!
Dit gerecht kost ongeveer € 1,75 per persoon.
Powered by ALDI
Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij ALDI.
Minder betalen én toch meer krijgen?! Natuurlijk wel. ALDI.
Chef Redactie