Italiaanse kip met Parmaham
Pieter Kok bedenkt en bereidt voor ons recepten die passen bij het weer van de dag. Vandaag maakt hij 'Italiaanse kip met Parmaham'.Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 25 minuten
Diner
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kippendijen
- 4 plakjes Parmaham
- 2 zakken Italiaanse wokgroenten
- 3 eetlepels zachte roomboter, ongezouten
- 3 eetlepels pesto
- Olijfolie
- Zout & peper
Dat is nog eens makkelijk koken! Deze Italiaanse kip met Parmaham en Italiaanse groenten maak je namelijk helemaal in de oven. Heerlijk met pestoboter.
Wist je dat je Italiaanse wokgroenten ook prima in de oven kunt bereiden? Schik ze in een ovenschaal met een lekker stukje kip met Parmaham erop. Meer hoef je feitelijk niet te doen.
Italiaanse kip met Parmaham uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de wokgroenten in een ovenschaal. Schep alle groenten om met een beetje olijfolie, zout en peper.
- Bestrooi de kip met zout en peper en besmeer met een beetje van de pesto. Wikkel de plakjes Parmaham eromheen en leg ze bovenop de groenten in de ovenschaal, met de naad van de ham naar beneden. Bak alles 20 minuten in de warme oven, tot de kip goed gaar is.
- Meng ondertussen een eetlepel van de pesto door de zachte boter en zet opzij. Haal de Italiaanse kip uit de oven en laat de pestoboter smelten op de warme groenten.
Scherp geprijsd!
Dit gerecht kost ongeveer € 2,00 per persoon.
Powered by ALDI
Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij ALDI.
Minder betalen én toch meer krijgen?! Natuurlijk wel. ALDI.
Chef Redactie