Pizza van Turks brood met hummus en gefrituurde aubergine
Pieter Kok heeft weer een heerlijk recept passend bij het weer van de dag. Bij deze pizza van Turks brood met hummus ga je je vingers aflikken!Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 – 20 minuten
Diner
Ingrediënten
Voor 2 tot 4 personen
- 1 Turks brood
- 1 aubergine
- 1 bakje hummus naturel
- 2 eieren
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 augurken, in blokjes
- Zonnebloemolie
- Zout & peper
Bij deze pizza van Turks brood met hummus ga je je vingers aflikken! Heerlijk met plakjes gefrituurde aubergine, zachtgekookt ei en een frisse tomatensalade.
Van Turks brood kun je heel goed een snelle pizza maken. Voor een Midden-Oosterse touch besmeer je de pizza met hummus en een topping van gefrituurde plakjes aubergine.
Pizza van Turks brood met hummus en gefrituurde aubergine
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de eieren 6,5 minuut, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in partjes en leg ze opzij.
- Snijd de Turkse broden doormidden en leg ze met de korst naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak ze in 6 tot 10 minuten knapperig.
- Snijd de tomaten in blokjes en meng ze in een kommetje met een beetje zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
- Snijd de aubergine in plakken. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en frituur de plakjes aubergine aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
- Besmeer de Turkse broden met de hummus. Beleg ze met de plakjes gefrituurde aubergine, de partjes ei en verdeel de tomatensalade eroverheen. Maak af met de blokjes augurk.
Scherp geprijsd!
Dit gerecht kost ongeveer € 1,04 per persoon.
Powered by ALDI
Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij ALDI.
Minder betalen én toch meer krijgen?! Natuurlijk wel. ALDI.
Chef Redactie